השתלות שיניים הן השם הנפוץ והעממי להחדרת שתלים דנטליים לעצם הלסת, כך שהם מדמים את השורש של שן אמיתית. שתלים אלו הם למעשה ברגים מטיטניום עם הברגה כפולה :
- הברגה מהצד התחתון של השתל מאפשרת לשתל להתחבר לחניכיים ולהתקבע בלסת לאורך שנים
- הברגה מהצד העליון של השתל מאפשרת לבנות על גבי השתל כתר עתידי
אמנם ניתן להתקין עד 10 שתלים בבת אחת כחלק משחזור מלא וקבוע של הלסת, אבל לרוב נעשה שימוש ב-6-8 שתלים מסיבה אחת – כך שהמבנה מוחזק בהצלחה גם אם שתל אחד (או יותר) לא נקלט כראוי או כמצופה.
דומה אבל שונה
חשוב לזכור שאמנם השתלת שיניים נעשית לפי אותם שלבים אצל כל המטופלים, אבל יש שונות בהתאם למצב החניכיים והפה והיסטוריית הטיפולים של כל מטופל באופן אישי. בנוסף, יש שיטות שונות להשתלות שיניים ונדרשת הערכה מקצועית של מומחה לבריאות הפה מסיבה אחת – רק הוא מסוגל לקבוע את הדרך המתאימה ביותר לבצוע ההשתלה, למשל : השתלת עצם, הרמת סינוס, הבראת חניכיים, שימוש בממברנה ועוד.
בנוסף, מספר הטיפולים והזמן ביניהם משתנה ממטופל למטופל ויכול להימשך כמה חודשים. אמנם הזמן בין הטיפולים מאפשר לעצם הלסת לקלוט את השתלים הדנטליים, אך קשה לנבא זאת מראש מסיבה אחת – אין אפשרות לדעת כמה זמן ייקח לעצם הלסת לעטוף את השתל ולהחזיק אותו ביציבות.
איך זה עובד?
- השלב הראשון – הכנת תרשים טיפולים לאחר מפגש עם מומחה לשיקום הפה. תרשים זה מבוסס על תצלומי לסת ופה מפורטים, בחינה פיזיולוגית של מצב הפה, הערכת מצב הפה והחניכיים ועוד והוא זה שקובע את הדרך המתאימה ביותר לבצוע ההשתלה.
- השלב השני – סריקת הפה והחלל שנותר במטרה להזמין את המידות המדויקות לכתר קבוע או זמני, כך שלא יהיה חלל ריק עד שיותקנו במקום כתר או שן חדשים.
- השלב השלישי – התקנת כתר קבוע –כתר זה יכול להיות מזירקוניה (לאוהבי המראה הטבעי) או חרסינה (מלאה או חלקית) ולעיתים הוא יותקן לאחר הסרה של הכתר הזמני.