אנשי מקצוע כדוגמת טכנאים, שרברבים ואחרים מרבים לנהוג ברכבים מסחריים לא גדולים. בדרך כלל אלה יהיו רכבים דו שימושיים, שנועדו לנסיעות פרטיות וגם לצרכי עבודה, הובלות קטנות, מתן שירות, תיקונים ללקוחות וכדומה. מכאן נובע האתגר המיוחד בהתקנת זיווד לרכב ופתרונות אחסון ומידוף, מחיצות לרכב
שלל תועלות להתקנת זיווד איכותי
לא חסרות דוגמא לרכבים מסחריים מסוג זה. למשל ברלינגו של סיטרואן. פרטנר של פיג’ו. קגנו של חברת רנו וכדומה. התאמת זיוות מעניקה המון תועלות. למשל, התקנת מגירות נשלפות או טלסקופיות. שילוב מזוודות או ארגזים לכלי עבודה. פתרונות לקשירה של ציוד, פתרונות לאחסון בתליה ושלל אפשרויות לאחסנה של חלפים. אין גבול למה שניתן לעשות בעזרת הזיווד הנכון. והכל, בהתאמה לצרכים האישיים והפרטניים וכן לפי הדגם הספציפי של סוג הרכב.
כללים למערכות #זיווד טובות
אם יש לכם רכב מסחרי לא גדול או דו שימושי, עם תא נוסעים די מרווח ולכן תא מטען או שטח אחסון פחות גדול, אין מקום למשחקים. במצבים כאלה, מערכת אחסון טובה, שמתוכננת היטב חשובה מאוד. דגשים וכללים שנציג כאן, ראויים למלוא תשומת הלב:
- מדפים רב שימושיים – ניתן להתקין מדפים גמישים ורב שימושיים, מודולריים. הם ניתנים לחלוקה ושינויים לפי הצורך.
- מדפים מקובעים – מחוברים בחוזקה לעמידות מכסימלית.
- מגירות טלסקופיות – במידות מגוונות, מתוכננות באורך ורוחב לפי דרישה.
- נעילה וגם שליפה – מגירות ומידוף צריכים להיות נוחים לשליפה אך גם מותאמים לנעילה, לצרכי אבטחה בזמן נסיעה. נעילה מונעת פיזור הציוד בזמן נסיעה, עקב פניה, בלימה חזקה וכדומה. זהו עניין בטיחותי חשוב מאוד.
- עמידות ומשקל – פתרונות הזיווד, המידוף, צריכים להיות קלים וגם עמידים. פחות משקל, זה פחות עומס על הרכב. עמידות, מאפשרת שמירה על הציוד וכל תכולה אחרת.
לסיכום, רכבים מסחריים שאינם גדולים בהרבה מרכבים משפחתיים רגילים (גם אם תא המטען גבוה יחסית) מעמידים אתגר חשוב. התקנה של זיווד ומידוף תוך חיסכון מירבי במקום. אין שטח מיותר לבזבז וחשוב לעשות שימוש בכל תא האחסון, לכל עומקו, לכל גובהו, בכל שטחו.