אם שמעתם על שיקום על גבי שתלים ולא היה לכם מושג במה מדובר – זו ההזדמנות שלכם לדעת מה זה.
מהו שתל דנטלי?
שתל דנטלי הוא בורג מטיטניום שמוחדר אל עצם הלסת ומדמה שורש של שן אמיתית. שתל זה משמש לשיקום ולשחזור מלא וקבוע של הלסת. אמנם ניתן להתקין עד 10 שתלים בטיפול אחד, אבל לרוב לצורת שחזור לסת שלמה מספיקים 6-8 שתלים. באופן הזה מבנה הלסת מוחזק כהלכה גם אם חלק מהשתלים לא נקלטים כהלכה.
איך בנוי השתל?
לשתל דנטלי שיקומי הברגה בשני קצותיו באופן הבא:
- ההברגה התחתונה פונה לכיוון החניכיים ומשמשת לצורך קיבוע ארוך טווח ללסת
- ההברגה העליונה משמשת לצורך בנייה עתידית של כתר
איך זה עובד?
לצורך הכנת שתלים יש צורך בהכנת תרשים טיפולים. תרשים זה נעשה לאחר פגישה עם מומחה לשיקום הפה שביצע מספר פעולות : צילום מפורט של הלסת, בחינה פיזיולוגית של מצב הפה והערכת מצב החניכיים והפה.
כמה זמן זה לוקח?
חשוב לזכור ששיקום על גבי שתלים נמשך זמן רב שיכול להגיע למספר חודשים. אמנם תרשים הטיפולים קובע את מספר הטיפולים ואת הזמן שנדרש בין השתלה אחת לשנייה, אך אי אפשר לדעת מראש כמה זמן ייקח לעצם הלסת לקלוט את השתלים.
לכן, מומלץ להמתין בין השתלה אחת לשנייה כדי לוודא שהשתל הצליח, כלומר שעצם הלסת עוטפת אותו ביציבות ומחזיקה כנדרש את המבנה עליו.
שלבי ההשתלה
השתלת שתלים דנטליים מחולק לשני שלבים:
- סריקת הפה וחלל השן לצורך הזמנת כתר שיותאם באופן מדויק. בשלב זה לעיתים גם מדביקים כתר באופן זמני עד שיושתלו שן/כתר חדשים
- הסרת הכתר הזמני והתקנה של כתר חדש. כתר זה יכול להיות כתר זירקוניה שמעניק מראה טבעי או כתר מחרסינה מלאה/חלקית, כך שמתקבל מראה אסתטי.
שיקום
אפשרויות השיקום ואופן השתלת השתל תלויות בהיסטוריה הטיפולית של כל אדם, לכן מומלץ להתייעץ עם מומחה לבריאות הפה בהקשר הזה שימליץ על אפשרויות השיקום המתאימות : השתלת עצם, הרמת סינוס, הבראת חניכיים, שימוש בממברנה ועוד.
המידע נלקח מאתר המקצועי של ד”ר איתן אוראל רופא שיניים מומחה לשיקום הפה